Reclamemast Hazeldonk

Op 5 april 2023 heeft schildersbedrijf Brabander de opdracht mogen ontvangen van een opdrachtgever die eigenaar is van een reclamemast in Hazeldonk vlak bij de grens naar Belgie. De mast is ca 35meter hoog en is een eyecatcher voor alle verkeer van en naar Belgie.

Deze opdrachtgever had een groot probleem met de conservering van de mast en omliggende bordessen die al vanaf de plaatsing niet meer van een schildersbeurt voorzien was. De mast en bordessen waren hevig gecorrodeerd en vervuild, en ook inwendig waren de eerste meters flink gecorrodeerd en aangetast.

Schildersbedrijf Brabander heeft na grondige inspectie een advies en bestek naar de opdrachtgever opgesteld. Bij de uitvoering is Surface tolerant drielaags verfsysteem speciaal op de geconstateerde gebreken en ondergrond voorgeschreven en toegepast, tevens is inwendig de kolomvoet en de eerste 2 meter gestraald en voorzien van een high build bitumineus verfsysteem wat weer andere specifieke eigenschappen moest hebben dan het uitwendige systeem.

De gehele mast is rondom van beneden naar boven in de steigers gezet omdat het schilderwerk op deze hoogte anders niet op een veilige manier kon worden uitgevoerd.

Onderhoud van deze grote en complexe constructie is door ons met 8 schilders voorbehandeld en geconserveerd in het voorgeschreven verfsysteem. Werkzaamheden zijn op 25 mei naar tevredenheid uitgevoerd en opgeleverd en de mast is weer voor jaren beschermd tegen invloeden van weer en corrosie.