het Kruithuis

Op 15 februari 2023 heeft schildersbedrijf Brabander de opdracht mogen ontvangen van Aannemersbedrijf Nico de Bont B.V. voor het gehele monumentale schilderwerk en beglazing van zowel binnen -als buitenschilderwerk van het Kruithuis en naastgelegen Geweermaker huisje. Op 27 maart 2023 zijn de eerste schilderwerkzaamheden gestart en op 8 december 2023 afgerond.

Het Kruithuis aan de Citadellaan in ‘s-Hertogenbosch is een bijzonder gebouw uit de zeventiende eeuw. Dit rijksmonument is het laatste nog bestaande Kruithuis uit de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) in ons land. Het is, zoals de naam al zegt, oorspronkelijk ontworpen om buskruit veilig te bewaren. Kruithuis 1900-1920.

Architect BiermanHenket maakte het ontwerp voor de restauratie en herbestemming van het Kruithuis. Aannemer Nico de Bont is verantwoordelijk voor de uitvoering. In september is gestart met het verwijderen van asbest.

Wij zijn trots op het gegeven dat wij zo een belangrijk en historisch oud pand hebben mogen onderhouden en willen Nico de Bont hartelijk bedanken voor de mooie opdracht.